2019-04-09 678 views
喺九龍城揾緊泰國嘢食,見呢間好似幾新幾光猛就入去試試。兩個人叫食叫咗一份生蝦,燒豬頸肉,馬拉盞炒通菜,椰子雞湯,蒜蓉包同薄餅各一份。講真我哋係有食晒嘅但兩個人食就真係太多太飽啦。生蝦係食泰菜必點嘅,呢間嘅生蝦一客有6隻,每一隻都有粒蒜同紅辣椒。係新鮮嘅,可試嘅,大概80蚊一份。但汁唔辣。值得一讚,每隻蝦都有跟蝦頭,而且係炸咗挺有心思。一份燒豬頸肉嘅分量係幾多下,有跟醬汁,見嗰汁係幾深色諗住個汁重味兼幾辣下。但原來係唔係好辣接近唔辣。見好多人有推介椰子雞湯就滿心期待叫咗,但個人認為只係有椰子味嘅冬蔭公冇好特別。我哋叫咗個細嘅,上嘅時侯有一個椰青裝滿湯另加一碗用碗裝嘅,店員話因為個椰青唔夠裝(漏咗影抱歉)咖喱雞係完全唔辣,可以俾小朋友食。雞係彈牙嘅呢點正。整體黎講呢間泰菜嘅嘢食可能偏貴,不過量多質素ok。
喺九龍城揾緊泰國嘢食,見呢間好似幾新幾光猛就入去試試。

(漏咗影抱歉)

咖喱雞係完全唔辣,可以俾小朋友食。雞係彈牙嘅呢點正。

整體黎講呢間泰菜嘅嘢食可能偏貴,不過量多質素ok。

黃咖哩雞
蒜蓉包