2016-05-21 1196 views
因為工作的關係來到炮台山, 開會前決定先吃個下午茶填飽肚子,走著走著來到了萊思廊。店內有四至五台食客, 而我觀察到幾乎每一台都會點佢地既炸雞睥。經過我既慫恿, 我同事都受唔住炸雞脾既誘惑, 唔減肥住, 食左先!至尊炸雞睥皇配薯仔沙律 $34肉眼睇到真係同手掌差唔多大隻, 好震撼。同事話雞脾好飽滿, 皮炸得夠脆, 內醃到剛好, 一定會再黎食。可惜我喉嚨痛尚未痊癒, 唯有叫另一個「皇」。司華力腸熱狗皇 $28其他餐茶廳用熱狗腸, 呢到就用上巨型司華力腸, 同雞睥王一樣, 視覺上相當震撼。麵包烘到熱辣辣, 亦夠鬆軟, 上面布滿芝麻。司華力腸切花後炸到熟, 食第一口時就被燙親口, 食時要小心。熱狗整體味道比較平淡, 有種腸仔同包同配菜同醬料都係分開既感覺。總結,覺得熱狗賣相不錯,但味道還需改進。但下次有機會再來,會一嘗雞脾皇。

至尊炸雞睥皇配薯仔沙律 $34

肉眼睇到真係同手掌差唔多大隻, 好震撼。

可惜我喉嚨痛尚未痊癒, 唯有叫另一個「皇」。
司華力腸熱狗皇 $28
麵包烘到熱辣辣, 亦夠鬆軟, 上面布滿芝麻。

總結,覺得熱狗賣相不錯,但味道還需改進。
但下次有機會再來,會一嘗雞脾皇。
2016-05-10