2018-05-30 474 views
小炒菜你鍾意嗎? 📍金城粥麵小廚 | 佐敦·好耐都冇食小炒菜,今次frd話係佐敦有一間好特別嘅炒菜,我地特登過海嚟,果然👍🏻👍🏻👍🏻·☝🏻金沙鮮魷 宜家果陣鹹蛋黃mix嘅風潮都唔知係幾時開始嘅,但鹹蛋黃不火都冇理由,畢竟佢無論同乜一齊食都好好味。呢個金沙鮮魷真係外脆內嫩,鹹蛋黃嘅香味又幾出,大概唯一的缺點就是卡路里超標😂·✌🏻椒絲腰果牛柳粒 牛柳粒嫩滑入味,連同下邊撲滿的西蘭花都沾滿醬汁,又有脆脆粒腰果輔助,整道菜口感特別有層次。而且牛柳粒都俾左幾多,我地4個人都食唔晒。·除左上邊兩道之外,我地仲挨左個腐乳通加個雞蛋煎魚腸,同埋啤酒可樂,總共一個人花費都未到100蚊,我地都覺得好抵。·呢到除左金沙鮮魷,仲有金沙蝦,一諗住都口水直流。仲有啫啫煲,炒螃蟹,圣子王,下次一定要再來探索下!·
小炒菜你鍾意嗎? 📍金城粥麵小廚 | 佐敦