2020-11-09 1312 views
今日森仔到左尖沙咀搵食🥰🥰🥰我搵到一間幾好既健康美食店係k-11。地點非常之方便,地鐵🚇行過去不用5分鐘不過,店舖既真實位置,又真係要搵下。因為佢係好多店入面,真係要四周搵下🙊餐廳🍴環境幾好,空間足夠讓人可以安心係入面慢慢食飯談天。環境新淨光鮮🤭🤭🤭餐牌製作得非常漂亮,亦有很多食物圖片,讓人看得清楚仔細才叫。最正既係食物相,全部都影得真實精緻🤣🤣當日我叫左燒焗美國自然豬胺架及燒扒菠蘿🍍配黑醋燒汁,牛仔肉配野菌闊條麵和炸魷魚配千島醬😚😚😚全部野食都好好食,賣相亦好精緻,100分💪🏻😘😘😘燒焗美國自然豬胺架及燒扒菠蘿🍍配黑醋燒汁餐廳真係用左美國🇺🇸頂級既自然豬胺架所以肉質鮮嫩,重豬味又不帶一點蘇。一食落去,就知係靚豬。個人感覺比黑毛豬更好食😋而廚師👨🏻‍🍳亦善用了材質,用網燒鎖住肉汁。其後再放入焗爐,烤熟豬胺!微微粉紅既嫩滑豬胺架就完成👍🏼再配上燒扒菠蘿🍍清新微甜既菠蘿更可以讓我有效清一清味蕾和油膩感🤩一流!牛仔肉配野菌汁闊條麵味道一流!雖然比較清淡,但係佢既調味真係好好。佢既牛仔肉嫩滑,滿有牛味,絕對不是冷涷既牛肉。配上野菌汁和各種新鮮既野菌,真係好正!而寬條麵係人工手造,不是機造。所以
今日森仔到左尖沙咀搵食🥰🥰🥰
我搵到一間幾好既健康美食店係k-11。
地點非常之方便,地鐵🚇行過去不用5分鐘
不過,店舖既真實位置,又真係要搵下。
因為佢係好多店入面,真係要四周搵下🙊

餐廳🍴環境幾好,空間足夠
讓人可以安心係入面慢慢食飯談天。
環境新淨光鮮🤭🤭🤭
最正既係食物相,全部都影得真實精緻🤣🤣

燒焗美國自然豬胺架及燒扒菠蘿🍍配黑醋燒汁
餐廳真係用左美國🇺🇸頂級既自然豬胺架
所以肉質鮮嫩,重豬味又不帶一點蘇。
一食落去,就知係靚豬。
個人感覺比黑毛豬更好食😋
廚師👨🏻‍🍳亦善用了材質,用網燒鎖住肉汁。
其後再放入焗爐,烤熟豬胺!
微微粉紅既嫩滑豬胺架就完成👍🏼

牛仔肉配野菌汁闊條麵
味道一流!
雖然比較清淡,但係佢既調味真係好好。
佢既牛仔肉嫩滑,滿有牛味,絕對不是冷涷既牛肉。
配上野菌汁和各種新鮮既野菌,真係好正!
而寬條麵係人工手造,不是機造。
所以麵條🍝十分彈牙,亦更有口感。
同時,亦更容易掛上汁,吸了野菌汁既味道👍🏼👍🏼👍🏼
真係好少何,濃味怪森仔會鍾意❤️較為清淡既麵食。

炸魷魚配千島醬
e個小食真係幾正。
上枱時,係超級熱辣辣,新鮮炸起。
炸魷魚🦑入面係非常新鮮。
佢炸粉不厚,魷魚新鮮彈牙,鮮味十足🥰🥰🥰
配上濃濃既千島醬真係正到不得了!🤣🤣🤣
又惹味,又香濃,食到森仔我停唔到口😁😁
  • 燒焗美國自然豬胺架及燒扒菠蘿