2020-03-08 112 views
✨小巷中的高質Burger店✨~~~餐廳名稱:Burger Joys (西環)餐廳地址:西環西營盤第一街27-29號太益樓地舖~~~最近太多事 返工忙 ~ 出街又怕肺炎 唔出街又怕悶 ~日日帶罩 怕出痘痘又唔敢化妝 唔化妝出街又覺得自己好頹廢 成個人心情都陰陰暗暗咁 大舊見我成日sadsad貢咁 就決定帶我食下又肥又正嘅美食burger 舒舒壓 放放鬆😚~~~餐廳在西環一條大街隔離的小行中間 望下去甚具神秘感 裏面大多數都是高枱座位 我們去到的時候剛剛好剩下一個吉的位置 😄~~~✨Single Burger #牛肉漢堡🍔:個包非常軟熟咬落有淡淡的蛋香 中間嘅牛肉唔算太濕潤 但係牛味幾濃郁 醬汁份量啱啱好 味道同大型連鎖「五兄弟」嘅漢堡有啲似 小店有呢個水平 有驚喜~~~✨Chicken Burger #雞肉漢堡🍔:雞肉有經過輕煎 表面脆 內裡嫩 好多醬汁 雖然大舊話我食到成手醬 毫無儀態 但我中意 😊~~~✨Tater tots #薯粒:超級無敵爆脆 好想知道廚師究竟係點炸可以炸到咁脆 大舊本來話自己最近有啲熱氣 唔食熱氣野 點知最後完全忍唔住手 食得仲多過我😂~~~✨Crispy G
✨小巷中的高質Burger店✨
~~~
餐廳名稱:Burger Joys (西環)
餐廳地址:西環西營盤第一街27-29號太益樓地舖
~~~
✨Crispy Garlic Wings #蒜香雞翼:呢款蒜香雞翼嘅味道真係估你唔到 超級似將麥當勞嘅泰式辣醬用嚟煮脆香雞翼咁 好特別 酸酸 甜甜 辣辣 帶點蒜味 非常好吃
~~~
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥(10🔥最高)