2010-04-14 283 views
由於今晚去食西餐,下午決定要食清少少,唔好搞咁多野,所以就諗不如黎食碗雲吞麵啦。而且呢度唔係好大碗,啱哂正在節食既我。大概12:45去到,唔係好多人咋喎,一個人仲可以坐卡位,真係好。阿哥即刻行埋黎問我食咩而我就叫左碗雲吞麵啦。食既時候發現好多係附近返工既外國人都會黎呢度食雲吞麵,真係唔可以睇小呢粒細細既雲吞。碗麵黎到即刻飲啖湯先,飲落去非常清甜,有鮮味而且無咩刺喉既感覺。再食佢既麵真係一D鹼水味都無,非常幼身且彈牙,有少少煙靱既感覺,同啖湯一齊放入口真係好味! 都未至於細碗到一分鐘就食完呀~ 我都食左一陣喎。有 4 粒小小的雲吞藏在湯底,蝦不算特別大隻,但也有鮮味,加上點點豬肉,和勁香的蝦籽,鹹鹹好咁,味道殘留在口腔裡,好食呀。食完呢碗小小的雲吞麵,身體有了力量就繼續上班了。=)

食完呢碗小小的雲吞麵,身體有了力量就繼續上班了。=)
雲吞麵
$28 (Lunch)
雲吞麵