2010-05-03 4 views
老婆煮飯辛苦, 當然要買d野慰勞下佢了 (其實係自己想食 )在日本食過一次草莓大福 (入面無紅豆果種), 一直念念不忘, 在香港見過但又怕不及日本好, 今次適逢同事都係想買黎同老婆食, 兩個大男人就一齊買左標價$15蚊既草莓大福, 用hsbc city super咭仲有95折, 價錢還好, 無士多啤梨既紅豆大福都要$11, 所以強烈推介草莓大福, 有草莓真係唔同d個人喜歡沒有紅豆的一款, 除左因為粉紅色靚d之外, 仲因為怕紅豆太甜, 會搶左草莓既味講番草莓大福, 新鮮既大福, 同中國傳糯米滋唔同, 軟綿綿好多, 皮略甜, 但唔會甜到搶左草莓既味, 整體配搭唔錯, 可惜回憶總是美好的, 有機會真係要再去日本食多一次比較下 見到有朋友話草莓有點酸, 我好好彩地今次好甜, 其實同喜歡既人食, 甚麼也是甜呢
老婆煮飯辛苦, 當然要買d野慰勞下佢了 (其實係自己想食

咬開的草莓
2010-05-03
$15 (Other)
咬開的草莓