2018-08-16 121 views
最近銅鑼灣又再掀起一埸黑糖風暴,最新加入戰團嘅係幸福堂。今日有親愛嘅飯腳一號1:00出去排隊買比我飲,真心好幸福!我同其他飯腳們大約1:20左右陸續去到幸福堂,飯腳一號已經排到第3,終於1:32成功落單,竟然喺1:35飲品已經到手,真係意料之外! 員工做野快手又好禮貌,抵讚!我叫嘅係焰遇幸福黑糖珍珠鮮奶,杯身有滿滿嘅「幸福紋」,打卡一流。奶蓋夠厚身,可以中和返加冰後變稀嘅感覺,令整杯鮮奶可以保持creamy,,由於奶蓋同奶底都奶味起濃,所以奶味無比黑糖味蓋過,兩樣味道都飲到,唔錯! 但有啲可惜奶蓋面嘅黑糖燒得唔夠時間,欠缺焦香。另外值得一讚珍珠嘅口感,口感十分特別,一開始係軟綿綿(但絕對唔係糊口,係出色嘅軟綿綿),唔知點解飲到底竟然有QQ嘅感覺,有趣。幸福堂嘅噱頭都幾多,例如求籤同店員即埸炒黑糖,都幾吸引到人,而黑糖鮮奶亦都做到內外兼備高水平,睇得係有心做好野飲嘅,下次再試下menu嘅其他野飲,因為其他有嫲多都好吸引!

焰遇幸福黑糖珍珠鮮奶
2018-08-15
Waiting Time
35 Minutes (TakeAway)
$30 (Lunch)
焰遇幸福黑糖珍珠鮮奶