2017-07-31 274 views
而家在香港越來越易搵到好食的中國菜了,但係唔係每道名菜都咁易搵。有位內地朋友介紹返我轉頭, 話呢間麻辣派對好正宗好好食,於是我就BOOK左同老公去食了~~睇呢幾張相, 有人估到我地係去左食中國菜嗎? 哈哈~~呢度個裝修好潮好西式,坐位好闊落, 坐得好舒服架一D都唔似平時食開的中菜咁迫,凈係呢點都已經做得好好!之後睇MENU, 大件事, 樣樣都想食, 呢度真係你諗得出的深圳名(辣)菜都有得你食~~成個深圳搬左過黎咁, 點算, 我地得兩個人, 如果唔係一定樣樣都叫D.嘩~~仲有小龍蝦食, 勁呀!!!好不容易揀左幾樣野~~睇下張枱, 有支勁野WOR!我地一陣就睇下你有幾把炮!!!先來的, 就是主菜, 黃燜雞~~~!!好耐都冇食過啦, 呢個唔係度度都有得食, 想試試~~好大盤呀!!! 入面有D秀珍菇同芹菜,炒到好香!勁入味, 當然, 不要期望在香港可以食到深圳質素的新鮮雞, 但他的煮功和鑊氣絕對令你滿足!之後來的是兩個素菜~~手撕包菜同酸辣土豆絲~~幾咁地道!!!好夠鑊氣呀!!但油左D, 不過川菜就係咁, 落好多香油土豆絲好惹味, 而且爽口 , 火喉適中仲有當然唔少得點酸辣粉啦~~佢MENU話

一D都唔似平時食開的中菜咁迫,凈係呢點都已經做得好好!

嘩~~仲有小龍蝦食, 勁呀!!!

好不容易揀左幾樣野~~睇下張枱, 有支勁野WOR!
我地一陣就睇下你有幾把炮!!!

黃燜雞

好大盤呀!!! 入面有D秀珍菇同芹菜,炒到好香!

手撕包菜
好夠鑊氣呀!!但油左D, 不過川菜就係咁, 落好多香油
酸辣土豆絲

土豆絲好惹味, 而且爽口 , 火喉適中
酸辣土豆絲
仲有當然唔少得點酸辣粉啦~~佢MENU話係全港最靚酸辣粉, 咁就緊係要試啦~~~!
但係呢個有少少失望, 首先賣相冇咩特別, 另外,可能因為我叫左BB辣, 我覺得唔多夠味~~~
咁就啱喇~~可以試下佢個勁辣辣粉~~

酸辣水晶粉

我老公落左少少, 話幾香幾好味喎~~係幾辣的~但如你食得辣, 又不至於接受唔到咁~~~~落左係好味好多~

桂花冰粉

最後店員仲送上兩杯桂花冰粉俾我地解辣~~細細杯, 又真係幾解到辣WOR~!

埋單3百幾蚊~~都唔錯呀~
酸辣水晶粉
2017-07-27