2023-06-18
Happy Friday Lunch就緊係要食好少少啦🤓中環蘇豪呢間餐廳雖然舖面唔大 但裝修幾精緻 有令你置身法式小酒吧嘅feel🍷而且lunch set都唔太貴 $158就可以揀主菜+前菜/甜品🍴午餐時段都幾多人㗎 記得上網book咗位先嚟😉 🍴2-course set lunch $158✨️Soup Du Jour分數:🌕🌕🌕🌕🌘是日精選湯係粟米忌廉湯🌽啱啱上檯時碗湯處於熱到辣冒煙嘅狀態♨️口感方面好濃稠 好creamy 忌廉味超級香濃🥰調味就偏淡 喜歡濃味啲可自行落多嘅胡椒/鹽🧂 ✨️Seared Sea Bass分數:🌕🌕🌕🌕🌗鱸魚表皮煎得好香脆🐟魚肉香嫩多汁 煎得啱啱好😋底下配嘅忌廉汁有好香濃嘅奶味 調味唔算濃 唔會蓋過咗魚嘅鮮甜🤤幾推薦呢道菜 ✨️Tarte du Jour 分數:🌕🌕🌕🌕🌑偷食一啖朋友嘅檸檬撻🍋整體味道微甜偏酸 可用旁邊打得非常綿密嘅cream中和酸味😉感覺幾清新 無咁容易有飽濟感🤰 ✨️Steak Frites (+$28)✨️Tartare de Boeuf (+$48)✨️Creme Brulee 總結:無論裝修、食物賣相定味道 都係頗有誠意☺️而價位喺soho區
🍴2-course set lunch $158
✨️Soup Du Jour
分數:🌕🌕🌕🌕🌘
✨️Seared Sea Bass
分數:🌕🌕🌕🌕🌗
✨️Tarte du Jour
分數:🌕🌕🌕🌕🌑
✨️Steak Frites (+$28)
✨️Tartare de Boeuf (+$48)
✨️Creme Brulee
總結:
無論裝修、食物賣相定味道 都係頗有誠意☺️而價位喺soho區都算經濟至中等💸不過餐廳上菜速度偏慢🥧happy friday或者較悠閒嘅時候嚟食個lunch都係唔錯嘅選擇😋