2020-12-05 124 views
同好友喺佐敦食完午飯,意猶未盡,上網搵間coffee shop坐低再傾過。咖啡店位於新落成嘅商廈一樓,四點幾嚟到唔使等位,揀咗窗邊高枱坐低。呢度地方都算大,除咗二人枱嗰邊比較密啲外,其他地方坐得都頗舒服。食物方面,我同好友揀咗:鮭魚牛油果香草三文治三文治係用咗一大塊厚切sough bread,包身比較硬,用刀叉切嚟食比較麻煩 😅。三文魚份量頗多,仲有魚子芝士溫泉蛋同香草,旁邊仲配埋不少沙律菜。個人覺得如果用蛋白碎蛋代替溫泉蛋比較好,唔會整到其他配料濕晒。炸魚薯條炸魚薯條一上枱,比想像中唔同,啲炸魚顏色比較深色,同埋唔係一塊塊。另外個醬汁同個炸魚唔夾,大家都係辣嘅,我同好友唯有叫侍應攞支茄汁俾我哋 ,如果配傳統嘅他他醬會好啲。飲品方面叫咗2杯㗎啡,拉花及味道一般,好友更認唔到佢杯咖啡拉嘅圖案 🤣。

食物方面,我同好友揀咗:

鮭魚牛油果香草三文治

炸魚薯條