stephanie_11ho
stephanie_11ho
Level 3
2025-08-29
Follow
同朋友紅磡食完飯想搵甜品食,又唔想排隊等出名果幾間,咁岩見到呢間新開既小店就決定試下,結果一試好有驚喜!

芒果麻糬可麗餅
餅皮新鮮整出黎熱辣辣而且好煙靭,芒果好甜,加埋d cream就岩岩好,麻糬係細細粒既手工麻糬好有咬口,同埋值得一讚既係食到最後都仲可以食到餡,唔會得返個皮!
所有可麗餅都係即叫即整,我地等左大概六至八分鐘,買完之後老闆娘提我地如果唔想等咁耐下次可以打電話嚟落單先😍

朱古力雪山曲奇椰奶冰
呢個刨冰好有驚喜,同出面一般用牛奶整嘅冰唔同,佢哋專登用咗椰奶去整,椰香味好重,老闆解釋個理念係因為唔係個個都食得奶製品,配搭埋朱古力雪糕同埋oreo,層次感好豐富!
但係因為用椰奶整而唔係用水刨再落醬,所以比較易溶,我哋企咗喺度即場食食到最尾都就黎溶晒,所以如果想保持最佳口感最好即場食

我哋嗰日去到有個買滿35蚊送輕量版既糖水優惠,但係都絕對唔馬虎,佢哋送咗自家製仙草,食得出先草味好濃,甜度啱啱好

蛋白燉鮮奶
因為啲甜品全部都太好食,所以我哋忍唔住加錢買咗個燉鮮奶,奶味好重,而且好滑,值得加錢試埋佢!

整體嚟講呢間小店好有驚喜,我對呢啲家庭式經營嘅小店特別冇抵抗力,而且感覺到老闆一家好有心思,係真係鍾意整好食嘅甜品比附近街坊食,大家經過嘅話可以試吓支持吓佢哋❤️

Overall: 9.5/10
Like