2021-04-04 485 views
廿幾年前附近男校讀書時經常幫襯o既金鳳,間唔中行過亦都會幫襯,今日襯假期專登搭個幾鐘頭車再去搵當年o既味道,招牌依舊,人面全非,食物的質素亦退步。先唔講招呼,同澳牛一樣,從黎幫襯金鳳係唔會講究招呼。同伙計落單後,午餐沙嗲牛面、丁面、菠蘿包,同凍熱奶茶各一後。不消2分鐘,沙嗲牛面同丁面就黎到,食第一啖就覺得好伏,兩個麵完全唔熱,仿似用低溫水浸熟,再咬個菠蘿包,亦都係凍架。。。好傷心,20多年前讀書o既味道完全消失,我唔係要求有幾好食,只係想係自己未食早餐,又肚餓o既情況下,黎到呢到食晏晝時食返一d有溫度o既食物。唯一可以讚係佢o既奶茶咁多年仍然保持到好味道o既水準呢個奄列,係全餐唯一有熱度o既食物,但係全個餐 $50,又係唔係值得呢? 真係見仁見智,起碼我下次只會買外賣奶茶。
沙嗲牛麵、肉丁冷麵、昨日的菠蘿包
菠蘿包+牛油

唯一可以讚係佢o既奶茶咁多年仍然保持到好味道o既水準
凍奶茶

火腿奄列
2021-04-04
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)
  • 奶茶