2017-01-23 1638 views
這間店之前只係食過甜品,但其實一直都知道有小菜,難得今日經過開就話不如試下啦,我地去到大約7點半已經要等位,大約等左20分鐘就入得去,其實入面都吾叫大,所以講真如果坐滿都幾迫,我地今次叫左2個小菜套餐加一個甜品,大約$240都勁飽肚而味道都吾錯。但講真待應有點亂,所以我地只要菜心又比左雙併菜,蘿蔔牛腩最後變成枝竹牛腩…每個餐$100都不用都抵食的一人餐……首先黎碗老火靚湯先,湯濃又多湯渣!~如果有得添加就更好啦。之後主菜黎到啦..枝竹牛腩煲…醬汁濃又香,滲晒入去牛腩同枝竹好味道,而且牛腩和牛根非常淋身,送飯一流。而這裡的雞都話係新鮮雞當然叫個啦!~我地選擇左豉油雞,食落去好多肉而且夠嫩滑,豉油都幾入味連雞味都有豉油香,加上薑䓤就更加好食。每個餐仲要有蠔油菜和飯或粉選擇,都係收這價錢怪不知咁多人黎食啦。最後叫了開心果糊 $34芝麻糊,合桃糊就見得多,咁開心果糊呢???這裡開心果用伊朗出產所以大粒又香,而這甜品綠色也因而來,味道吾太甜剛好還散股獨有清香而且食落去滑而熱(即叫即煮返熱),而且除左糊狀還有糕狀,但要碰運氣有冇得買啦

最後叫了開心果糊 $34

Waiting Time
20 Minutes (Dine In)