2019-01-29 1555 views
唔經唔覺廿年前自己做學生時,呢度都係我嘅飯堂,宜家見到莘莘學子中午喺度食飯,令我諗起好多讀書時嘅往事。呢間酒吧餐廳格調較暗,裝修獨特,室內的桌、椅以木為主,當然少不了以足球為主的裝飾,例如:球隊嘅旗、球衣……等。賣完酒嘅“吉”樽用嚟裝飾呢度嘅午餐一D都唔失禮。雖然六、七十蚊有交易,但塊牛扒份量唔少,質素都唔差,係我常揀的午餐。只要加多十蚊仲有餐湯及蒜蓉法包,我極力推介這裡的羅宋湯,蕃茄味香濃,材料充足,有大量的蔬菜,食味不錯。配上香軟的法包,别有一番滋味。我很建議老饕們多花這十塊錢,很值得喲。午餐附上的餐茶餐廳每日提供六款午餐,任君選擇,食物有一定的水準,份量也很充足,價錢卻大眾化。怪不得成為鄰近學生及打工仔嘅飯堂,午市時真是一位難求。

賣完酒嘅“吉”樽用嚟裝飾

午餐附上的餐茶

2019-01-18
$75 (Lunch)