2019-05-31 999 views
經過呢間小店,裝潢簡潔,係佢既平實感覺吸引我,店舖細細,座位數目較少,見到好多附近番工既人買外賣!有時我覺得餐廳唔一定要有好多款式,反而貴精不貴多。呢間主要食餃子🥟,亦有唔同口味既雞麻辣手撕雞上海麵$49加麻辣木耳(跟餐)$28加薑棗紅糖茶$10麻辣手撕雞上海麵麻辣手撕雞份量多,冇得選擇辣度,唔算辣,不過辣得來夠香,雞肉嫩滑!附上娃娃菜,雖然唔算濃味,但係勝在健康麻辣木耳辣度適中,加咗麻油撈木耳,幾香,兩個人食都食唔灑雙拼餃子—— 蟲草花豬肉餃子、椰菜香菇雞肉餃餃子大粒,多餡薄皮呢度嘅餃子餡料較特別,有別於一般嘅餃子店蟲草花同豬肉原來幾夾,幾清香椰菜香菇雞肉餃既香菇增加左口感!餃子走健康平實路線,唔會好味精,有媽媽既味道口水雞$41雞嘅份量比想像中多,雞肉夠滑,辣度適中,加上花生同辣醬,成個雞更加香呢度除咗食物較健康,飲品都好特別,有唔同嘅茶、果汁、檸檬薏米水等健康飲品,跟餐都係$10成日出街食,味精味濃,總會掛住家的味道,呢度可暫時一解相思之苦

麻辣手撕雞上海麵$49
加麻辣木耳(跟餐)$28
加薑棗紅糖茶$10

麻辣手撕雞上海麵
附上娃娃菜,雖然唔算濃味,但係勝在健康

麻辣木耳
辣度適中,加咗麻油撈木耳,幾香,兩個人食都食唔灑

雙拼餃子—— 蟲草花豬肉餃子、椰菜香菇雞肉餃

餃子大粒,多餡薄皮
呢度嘅餃子餡料較特別,有別於一般嘅餃子店
蟲草花同豬肉原來幾夾,幾清香
椰菜香菇雞肉餃既香菇增加左口感!
餃子走健康平實路線,唔會好味精,有媽媽既味道

口水雞$41

• 雙拼餃子