cindyank
Level 2
2013-11-05
1K views
Follow
又到左星期日, 今日同N先生諗住去新寶睇特殊身份前去醫下肚, 於是就尼左旺角尼間金御
上到去啱啱好係下午茶時段, 原來尼度下午茶有55折優惠, 而六,日同公眾假期就加$1, 好抵喎
不同時段之點心價目表
不同時段之點心價目表
今次叫左5樣野, 最快到嘅係賣飛弗甜簿罉, 雖然我留到最後先食, 但一樣咁正
皮簿餡靚, 用左椰絲, 黃糖同花生碎做餡料, 味道有啲似糖蔥餅, 又唔太甜, 正呀!
第2樣係义燒湯米線, 特價$11.8一碗, 唔試番碗真係對唔住自己
尼度嘅义燒靚過佐敦果間, 仲要大舊啲又冇咁肥, 而啲米線好滑溜, 如果啲湯冇咁油就仲正!
第3樣係$10.8有4粒嘅上海小籠包, 賣相唔太討好, 皮簿但頂部蒸唔熟, 味道還可以
上海小籠包
上海小籠包
第4樣係蟹籽燒賣皇, 尼度嘅燒賣冇佐敦咁大粒, 但就勝在實淨啲又鮮味啲
蟹籽燒賣皇
最後一樣係蒜香蒸肉排, 尼樣係N先生尼餐最欣賞嘅點心, 因為啲肉排好入味而又唔油膩
蒜香蒸肉排
總括食物質素而言, 尼度確係比佐敦果間金御高, 始終一分錢一分貨
但座位編排得較密, 枱同枱之間距離好近, 感覺坐得冇咁自在,
而且被安排坐近通道, 人來人往, 令我地只係想快啲食完就走
如果想坐得舒舒服服咁飲啖茶食點心, 就都係佐敦果間較理想
我地一定會再尼幫襯, 試下其他未食過嘅點心的
Like
Ratings