2021-07-14 1206 views
以前讀書喺SOHO返part time,成日同同事收工去何蘭正食嘢同飲番杯,最近知道何蘭正搬咗上樓,搵埋舊同事再嚟回味一下。新鋪喺雲咸街斜路,一棟商業大廈嘅2樓,空間感比舊鋪大好多!仲有幾幅落地玻璃透入自然光,感覺休閒自在。新鋪嘅打卡位更多更靚,招牌霓虹燈牌「鬼佬涼茶」亦都依然喺到。✨Flat White $40✨Iced Mocha $50咖啡可以選擇Nutty或Fruity口味,Flat White拉花細緻,咖啡入口順滑,甘香十足。Iced Mocha啡奶平衡得啱啱好,朱古力香氣慢慢滲出。✨香煎澳洲牛面珠漢堡 $138好有特色嘅fusion burger,用上澳洲牛面珠,肉質軟腍鬆化,而且份量多,層層疊嘅牛面珠加上滿滿沙嗲醬,賣相已經令人流哂口水。沙嗲醬香濃,帶點微辣,惹味得嚟唔會蓋過牛香,係高質版沙嗲牛!入面配料仲有金菇同酸洋蔥,味道又出奇地夾,仲好有新意!伴碟薯條同樣出色,薯條炸得金黃香脆,而且唔油膩,熱辣辣食到停唔到口!✨龍膽石斑魚柳漢堡 $168石斑魚煎得好香,表面金黃,肉質結實滑溜唔鬆散,同時帶有魚油甘香,最鐘意佢無骨啖啖肉,食得開心盡興呀!配料有我最愛嘅芫茜,仲有好特別

✨Flat White $40
✨Iced Mocha $50

✨香煎澳洲牛面珠漢堡 $138

✨龍膽石斑魚柳漢堡 $168
石斑魚煎得好香,表面金黃,肉質結實滑溜唔鬆散,同時帶有魚油甘香,最鐘意佢無骨啖啖肉,食得開心盡興呀!配料有我最愛嘅芫茜,仲有好特別嘅醃奇異果,醃奇異果味道酸酸甜甜好清新;皮蛋他他醬又係另一個創意新嘗試,又估佢唔到味道可以咁夾,毫無違和感,仲好好食!
Type of Meal
Lunch