2018-05-25 300 views
早排出左銅鑼灣同舊同學食飯,之後大家仍然意由未盡,所以就去左附近的松記食糖水。糖水的選擇好多,而且好多都加左近排人氣爆燈的芋圓及紫薯。就算熱的甜品都好多選擇。熱椰汁喳渣+芋圓的豆都幾多幾足料。呢個係超飽肚紫薯芋圓仙草凍,除左芋圓同紅豆飽肚外,個紫薯係紫薯蓉球,呢碗糖水的飽肚感,應該拍得住一碗飯!相食多少少生果的,你可以叫蜜瓜/西瓜芋圓仙草凍。料好足,不過朋友仔覺得無咩水狀的糖水,有少少dry。呢碗就係我叫的熱芋頭西米露芋圓湯圓雪糕涼粉本本係$39,想加芋圓的話可以加6蚊。本身以為只係外賣買滿$100先有糖不甩送。原來堂食都有!我們叫左200蚊糖水,所以送左2碟共6粒。暖粒粒的糯米糰加埋好香的花生碎,煙煙韌韌幾好食。==============================鍾意我的分享的,我邀請你訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮)
早排出左銅鑼灣同舊同學食飯,之後大家仍然意由未盡,所以就去左附近的松記食糖水糖水的選擇好多,而且好多都加左近排人氣爆燈的芋圓及紫薯。

就算熱的甜品都好多選擇。

熱椰汁喳渣+芋圓的豆都幾多幾足料。
椰汁喳渣+芋丸

紫薯芋圓仙草凍

蜜瓜/西瓜芋圓仙草

呢碗就係我叫的熱芋頭西米露芋圓湯圓
芋頭西米露芋圓湯圓

雪糕涼粉本本係$39,想加芋圓的話可以加6蚊。
雪糕涼粉  +  芋圓

本身以為只係外賣買滿$100先有糖不甩送。

糖不甩