2019-04-21 2051 views
人愈大,生日淨係想同最愛嘅人,簡簡單單食餐飯,而我今年選擇左潮州菜!😍😍🐚蠔仔粥 $58碗 (4/5)啖啖肉蠔仔加上方魚鹹香嘅湯底,諗起都覺得餓啊!🤤份量啱啱好,啱哂兩人食啊!🦢素鵝$68 (4.5/5)依個係我食過最好味嘅素鵝!有別平時食到有涵個啲,佢係齋用好多層腐皮卷得好實,食落去非常有口感!🤤加上炸過外皮,外脆內軟,正啊!唯一唔好係個汁,咸左少少,唔係就一有百分!🐖杏汁蓮子燉豬肺 $78 (4.5/5)限量供應嘅湯,咪睇佢細細盅,其實都夠兩個人飲,杏汁味超濃,飲落口好舒服😌好潤啊!男友仲話個豬肺,好淋好好食!🦢鵝片拼鵝肉 $218 (4/5)本身我唔特別好鹵水鵝,所以我覺得咁多樣黎講,依個驚喜無咁鵝肉同片都好入味,不過有少un,但都不錯!係我覺得貴食左啲啫!整體黎講我十分滿意依餐生日飯!覺得好啱一家大細同見客食!下次我會叫一家人黎,可以再叫多啲野!😍😍😍😍

🐚蠔仔粥 $58碗 (4/5)

🦢素鵝$68 (4.5/5)

🐖杏汁蓮子燉豬肺 $78 (4.5/5)

🦢鵝片拼鵝肉 $218 (4/5)