2020-10-23 940 views
雖然住咗沙田咁多年,但我都係第一次嚟隆亨村食嘢,如果唔係朋友帶我嚟,都唔知哩度有個熟食亭同埋有咁正嘅嘢食。.富記有2間舖位,所以都幾大幾多位,7點鍾嚟到,都有少量街坊晌度食緊野。哩度仲有卡位,同埋朋友嚟食飯、吹水都幾適合。.我哋叫咗🔸辣子雞煲、🔸椒鹽豆腐、🔸椒鹽九肚魚、🔸韭菜豬紅、🔸鯪魚肉浸時菜、🔸京都骨.▪️辣子雞煲充滿川麻嘅味道,雞好入味好滑,醬汁惹味,唔太辣好好味!▪️韭菜豬紅非常好食,豬紅好嫩滑,個湯汁入晒味,連我個朋友唔太食豬紅嘅佢都覺得好好味,湯嘅下低有好多韭菜。▪️椒鹽九肚魚炸得好香脆,入面嘅九肚魚好滑好Juicy,外脆內軟。▪️椒鹽豆腐就正正常,份量多,但調味唔多夠,比較淡口。▪️京都骨大大件,啲汁酸酸甜甜夠惹味,豬扒葉得都夠入味,但係我食到有少少雪藏味,哩度扣少少分。▪️鯪魚肉浸時菜,菜底我哋揀咗生菜新鮮、爽脆,味道清淡。
▪️椒鹽豆腐就正正常,份量多,但調味唔多夠,比較淡口。
▪️鯪魚肉浸時菜,菜底我哋揀咗生菜新鮮、爽脆,味道清淡。

辣子雞煲

韭菜豬紅