2019-03-15 323 views
朋友介紹下嚟試下,基於我一位親友係經營車仔麵店,又基於曾經滄海難為水,所以我試其他車仔麵係好難覺得好好食嘅。 到店時已有一條短人龍,第一感覺係裝修幾舒服,安排入座亦有序,排隊時俾你圈紙仔落定單,等了大約5分鐘已經入座。坐低後好快已經有嘢食,賣相靚仔,睇見到心曠神怡 🤣 我食嗰碗,蟹柳係hea嘅,唔係仿真度更高嗰隻靚蟹柳。但其他餸都唔錯,最出色係豬大腸😻。河粉係幼身但好滑,但唔知點解好吸湯,食咗幾啖,睇落已經好似變咗湯河粉咁。成件事感覺都係 good 嘅,埋單$72蚊一碗,第一反應覺得好貴。但諗深一層,以呢個淨日本拉麵同台灣麵等都要八九十蚊起,呢間又地舖又有心機裝修,製作都算認真,又即刻覺得算係有良心。

2019-03-14
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$72 (Lunch)
  • 豬大腸