2021-03-02 2916 views
《香港深水埗·三拍子熱石牛扒》熱石牛扒俾我第一感覺係貴同埋食唔飽😂(個人比較大食)。但三拍子真係抵食又好食,扭轉左我對熱石牛扒嘅睇法!三拍子以自助方式落單,店舖只有三款牛肉選擇:三拍子牛、牛柳和西冷。選好牛肉款式後就只需選擇重量,方便有選擇困難症的人(我)。牛肉的價錢已包括自助沙律吧,飯、湯、沙律都是免費的,所以唔使驚食唔飽。點餐後,店員會安排入座,客人可以先吃沙律吧的食物。沙律有薯蓉、雜菜、沙律通粉等,沙律雖然唔算超好味,但不過不失。牛扒上枱時,店員會好細心,會將廚房紙巾先鋪喺牛扒上,以免肉汁但落客人身上。所有牛扒都會以一成熟為基本熟度,再由客人自己用熱石煎熟牛肉。今次三款牛肉都試過:❣️三拍子牛: 個人認為最平但最好食,最香牛肉味❣️牛柳:感覺同三拍子牛差唔多,嫩小小❣️西冷:個人認為最唔值,有少少韌,價錢亦最貴總括而言,三拍子的食物質素性價比高,服務態度亦10分好,感覺像置身日本小店,唯一缺點是店舖地方狹窄,坐得唔係好舒服,但優點完勝缺點,絕對會再幫襯!
《香港深水埗·三拍子熱石牛扒》

今次三款牛肉都試過:
❣️三拍子牛: 個人認為最平但最好食,最香牛肉味
❣️牛柳:感覺同三拍子牛差唔多,嫩小小
❣️西冷:個人認為最唔值,有少少韌,價錢亦最貴