2011-05-17 95 views
之前喺到食過二次晏,覺得都幾好食,而且價錢公道,於是星期日晚拉隊嚟試下。一共七人,叫咗個六個餐($528),因為大食關係,重加咗半隻山東燒雞,同一個叉子燒餅餐。六人餐份量幾足,如果冇記錯計計埋埋有八樣嘢。三冷盤有醉雞、拍黃瓜同海蜇,每樣水準唔錯,特別係醉雞酒味夠香,而雞肉亦頗嫩滑。松子魚個汁甜酸平衡剛好,魚亦唔會炸得過火;雲吞雞份量足,湯亦頗鮮。有一味芙蓉菜卷係用菜葉包住蛋白,煮熟再打個獻,因為太飽冇食到,但見到都幾花功夫。湯包因為得六只所以我冇食,但有食過嘅話幾好,個湯汁夠鮮。有xo醬蛋白炒飯,有少少辣,十分惹味,飯亦炒得好功夫,不油而粒粒分明,我自己食咗成半碟,所以好飽。甜品係高力豆沙,因為唔食甜品所以唔知味道,但同枱人都話好。個餐六個人食份量應好足。山東燒雞好食,個汁嘅蒜味夠香而唔會太搶,雞肉亦保持到唔鞋,水準作。而叉子燒餅上碟時熱辣辣,表面充滿芝麻,芝麻香味再加埋肉絲嘅味道,個個話好食。而隨餐嘅酸辣湯就好一般。呢間小店食品水準唔錯而有誠意,而且價錢公道。招呼就好家庭式;地方企理乾淨但細,最大張枱只剛坐到七個人,一家人普通食飯都係幾好嘅選擇。

2011-05-15