2019-09-15 633 views
鉄人旨花,係我一個朋友係一年前介紹我去。話非常好食,咁我梗係即刻去~睇吓openrice d人點講先啦😂好多好多好評之外,見到d相就已經流哂口水啦!不過再望吓個價錢,掙扎左好耐。終於一年後嘅今日先去所以我既期望係好高,希望唔會令我失望啦!我地簡咗 伊勢海老鐵板燒 二人前 $2288前菜沙律新鮮既沙律菜加咗沙律汁同小小芥末,仲有我最愛既藜麥,非常開胃呀!汁煮白鱈魚聽廚師講比銀雪魚高級,魚肉同魚皮分開煎,魚皮煎香脆過薯片,再放係魚肉上面 魚肉外脆內嫩,非常鮮甜!個汁更加係濃烈至極 正!海膽汁煮龍蝦廚師即場煮,非常熟手!龍蝦肉爽口同彈牙好新鮮加埋海膽汁味道變得更濃郁 昇華到另一個層次季節料理法國白露荀配波子椰菜,奶油味好重又creamy一齊食又中和翻個甜度!配合得好好熊本縣產A5和王牛肉五成熟A5和牛賣相已經好吸引,油脂同雪花分布均勻,肉質嫩滑入口即溶 食過翻唔至轉頭!建議試咗原味先,之後先點岩鹽,芥末同其他調味料和牛炒飯炒飯粒粒分明,乾身得黎又唔油膩又加咗和牛粒,炒蛋、洋蔥粒呢啲配料口感同味道都好豐富!好想寫多碗呀清酒雞湯味道都算幾清甜,日本帶子拌煮更加有鮮味!甜品,生果杯最後甜品都唔馬虎
所以我既期望係好高,希望唔會令我失望啦!

我地簡咗 伊勢海老鐵板燒 二人前 $2288

前菜沙律

汁煮白鱈魚

海膽汁煮龍蝦
廚師即場煮,非常熟手!龍蝦肉爽口同彈牙好新鮮
加埋海膽汁味道變得更濃郁 昇華到另一個層次

季節料理
法國白露荀配波子椰菜,奶油味好重又creamy
一齊食又中和翻個甜度!配合得好好

熊本縣產A5和王牛肉
建議試咗原味先,之後先點岩鹽,芥末同其他調味料

和牛炒飯
炒飯粒粒分明,乾身得黎又唔油膩
又加咗和牛粒,炒蛋、洋蔥粒呢啲配料
口感同味道都好豐富!好想寫多碗呀

清酒雞湯
味道都算幾清甜,日本帶子拌煮更加有鮮味!

甜品,生果杯
最後甜品都唔馬虎,有紅石榴血橙同哈密瓜
為呢一餐飯作一個完美既結束!

總結,環境味道服務都係一等一 唔怪得咁多人黎食啦!個人覺得無論點都要都黎試一次!大大力推薦俾大家
2019-09-10
Type of Meal