2010-04-22 44 views
呢日放假,訓到黃朝白晏,走去元朗食d野,諗住帶老公同BB去食左1次o既名川。o個時5點半,諗住食下午茶,入到名川之後諗住落Order,點知睇到佢個Menu寫下午茶至5:30,o個時5:34,所以例牌問一問佢仲有冇下午茶,點知個店員指一指個鐘,好似劉華廣告個侍應仔o既態度「過左就冇ga啦!」,我見佢咁串,唔賣罷就,話之佢放低左幾杯水,即刻同老公&個女走人,仲要大大聲過「冇呀,咁去乳豬大王食lu」。其實大部份食肆都唔會計得咁清楚,唔通有生意唔做咩,而且好少至到5:30咁早。o個時名川仲要得門口1台客,但都咁串趕客,好無里頭lor,老公就講到明以後唔去,我都要考慮下,況且元朗大把選擇。我覺得最唔好就係坐o係收銀位o個位店員,見到我地走仲係度眼超超,咀妙妙,先檢討下先啦!

2010-04-17