2019-06-29 2609 views
上星期食既,因為妹子回來,所以未有時間寫XD個日,我地去左海港城,想去六公館但book唔切,去到就是旦入一間有位既 - 映水芙蓉不過我想話... 去到個邊好鬼熱,諗住入到餐廳會好尐,結果都係好熱! 佢話無得較,但唔知點解食完,吹完水,就俾錢個時就feel到有涼風...棒棒雞 $188侍應好貼心咁問我地要唔要相機食先, 因為之後佢會整爛個汁,撈混佢其實都真係幾好食,甜甜辣辣咁,不過食到最後就好油,但係香既個隻糖醋白菜 $88叫呢個係因為想像唔到佢咩味,所以要叫黎試,結果係幾好食,但都係辣既! 但又好得意,佢個埋“辣椒”反而係唔辣既,最後我地係清碟,只係剩低少量既汁螞蟻上樹 $148我既至愛,但相對地,我覺得佢比較普通,但係好香,可能係因為石鍋/砵仔上,呢個係同一段食到既好唔同大涼山野菌麵 $48由於我個日好肚餓,所以我要求點個麵,但睇個價錢就知應該得兩啖,但因為未黎齊,就打算唔夠再算呢個個湯底清得黎好香野菌味,而且個麵質幾彈牙,都值得叫啦!山水墨魚餃 $138呢個餃好彈牙,個皮好薄,加埋個牛肉辣醬一流!櫻花蝦素湯蕃薯苗 $138呢個就比較普通,而且我覺得個pet芡汁好核突,撇除呢樣就好正
上星期食既,因為妹子回來,所以未有時間寫XD

棒棒雞 $188

糖醋白菜 $88

螞蟻上樹 $148

大涼山野菌麵 $48
呢個個湯底清得黎好香野菌味,而且個麵質幾彈牙,都值得叫啦!

山水墨魚餃 $138
呢個餃好彈牙,個皮好薄,加埋個牛肉辣醬一流!

櫻花蝦素湯蕃薯苗 $138
呢個就比較普通,而且我覺得個pet芡汁好核突,撇除呢樣就好正常囉~ 但都好食既XD

前菜 - 配海蜇蘿蔔
呢個個醃味岩岩好,酸酸甜甜,都幾開胃

另外朋友仲有野飲,但唔記得左影,不過唔知係咪太熱既關係,佢地都覺得好好飲XD
朋友對我好好,因為我無叫野飲(其實我只係因為想飲茶XD)減左野飲錢,我只係俾左二百幾,我覺得我抵食XD
棒棒雞
糖醋白菜
前菜 - 蘿蔔海蜇
螞蟻上樹
大涼山野菌麵
山水墨魚餃
櫻花蝦素湯蕃薯苗
2019-06-23
$300 (Lunch)
棒棒雞
糖醋白菜