2021-03-29 2040 views
星期三晚去咗呢度食飯,特別鍾意食佢個滷蛋、蟹粉豆腐煲、蟹粉小籠包、同埋高力豆沙。佢呢度都幾近旺角東地鐵站,由地鐵站行過去,都只係需要5分鐘。一坐低嘅時候,我哋第一時間叫咗個前菜,呢味滷蛋,係凍食,除咗有非常之香嘅滷水味之外,更加重要嘅係佢嘅蛋黃流露出非常香嘅醉雞汁,令到個蛋黃同時間都有醬汁嘅感覺。非常晶瑩剔透。之後我哋特別叫咗呢度嘅蟹粉豆腐煲,$98,豆腐煲用熱辣辣嘅砂鍋送上。熱辣辣嘅砂煲,煮住勁濃郁嘅蟹粉湯🦀🍲豆腐好滑嫩,我一啖蟹粉豆腐,一啖雞湯菜飯,非常鮮甜。蟹粉完全溶晒喺個湯度,食完之後口腔內仲保留住一份鮮味👍再之後就食呢度嘅蟹粉小籠包,小籠包嘅肉收藏住粒粒蟹黃,外面一層係包住,略嫌少少厚,但整體嘅味道都唔錯,小籠包亦都多汁。甜品嘅話,就揀咗高力豆沙,豆沙係用油炸過嘅,熱辣辣,裏面包住甜甜嘅紅豆沙餡。完結前,特別想提一提,呢度嘅服務非常之好,店員好親切,加水加茶亦都好頻密。

非常晶瑩剔透。

2021-03-24