2020-11-07 55 views
同事約我放工食晚飯,佢話知道我同佢一樣鍾意食辣嘢所以帶我嚟銅鑼灣食!原來係麻辣派對,我之前都喺尖沙咀食過,今次就試埋銅鑼灣分店啦!本身想嗌酸菜魚但同事唔太鍾意食魚所以我哋揀咗單點輔菜組合(酸菜味/小辣),鍾意佢夠酸好開胃,份量仲好多!秀珍菇:味道鮮美,口感嫩滑!剝皮魚:因為同事怕魚腥味,所以決定點輔菜份量少啲又可以試下,侍應推介我哋食剝皮魚,果然好似侍應所講冇魚腥味而且骨少肉多啖啖肉!高山娃娃菜:口感爽脆同酸菜湯好夾!土豆:口感軟糯,食落薯仔味好濃!萵荀:新鮮爽脆又清甜,差唔多全部都係我食曬!涼拌黑木耳(中辣):夠酸又夠辣,重口味必食!金牌酸辣水晶粉(小辣):配料豐富,肉碎惹味,水晶粉彈牙有嚼勁!凍檸茶(少甜少冰):同事話茶味不夠濃😆加多寶:食辣嘢必備,既解辣又可以解熱氣😚

秀珍菇:味道鮮美,口感嫩滑!
高山娃娃菜:口感爽脆同酸菜湯好夾!
土豆:口感軟糯,食落薯仔味好濃!
萵荀:新鮮爽脆又清甜,差唔多全部都係我食曬!

涼拌黑木耳(中辣):夠酸又夠辣,重口味必食!

凍檸茶(少甜少冰):同事話茶味不夠濃😆

加多寶:食辣嘢必備,既解辣又可以解熱氣😚