朋友生日,佢好鐘意村上隆嘅作品,所以我就帶左佢黎Curator食野。Curator 係一間潮流藝術咖啡館。餐廳將藝術融入生活之中,餐廳放滿草間彌生丶村上隆丶KAWS丶Jeff Koons Balloon Rabbit丶KAWS 等等人氣展品,讓客人可以係餐廳內一邊欣賞藝術品,一邊嘆下午茶,感受一下現代嘅藝術情懷餐廳裝潢色彩繽紛,讓人感到充滿活力。雖然環境不算好大,但都算係坐得舒適自在。餐廳最大特色嘅係藝術打印咖啡!客人可以自行選擇圖案或自已提供圖片比咖啡師,製作出獨一無二的凍咖啡或凍朱古力,杯朱古力又靚又好飲,用嚟呃like就岩晒喇至於食物方面,我最鐘意佢碟大蝦意粉,意粉有六隻牛油焗蝦,d蝦肉飽滿彈牙,味道唔錯!意粉用蕃茄醬丶九層塔和帕馬臣芝士調味,蕃茄味濃,又惹味又好食!而佢個炸雞都唔錯,佢嘅外皮好脆,加埋溶左嘅芝士,好好食