2019-12-07 380 views
某晚去荔枝角Aeon買日本蛋,見到呢間東京淺草炸雞店,明明吾餓都入去食左個親子丼,覺得幾好味,雞皮非常脆口,雞都幾滑,甘既價錢我吾會期望用新鮮雞,但味道算吾錯今早同一位小朋友講起吉列豬排店,他提起東京淺草炸雞,問我食過未?? 我話食過呀,俾他挑起我條筋! 做完野立即行去Aeon食。。星期六4點去到得2枱客,上次晚上去仲要等位。今日得15度冷冷地,我決定試下泡菜雞排定食(59蚊)嘩! 好多泡菜呀!多到睇吾到雞排係咪呃左我舊雞??定食有飯同麵豉湯,我真係好鐘意食飯,次次都好想添飯!撥開大量泡菜,下面有好多件雞!個泡菜好鬼辣同有d咸! 平日我勁喜歡食泡菜,但呢度醃得太辣,我覺得over左,辣到個咀麻左!炸雞的皮俾泡菜浸住仍然好脆,雞幾滑,但始終係雪雞,吾好要求有乜雞味囉! 埋單64蚊,大件夾抵食!但覺得上次親子丼好食d,因為呢個泡菜太辣同太多調味料,食完好口乾
某晚去荔枝角Aeon買日本蛋,見到呢間東京淺草炸雞

今早同一位小朋友講起吉列豬排店,他提起東京淺草炸雞
,問我食過未?? 我話食過呀
,俾他挑起我條筋! 做完野立即行去Aeon食
。。

星期六4點去到得2枱客,上次晚上去仲要等位
。今日得15度冷冷地,我決定試下泡菜雞排定食(59蚊)

嘩! 好多泡菜呀!
多到睇吾到雞排
係咪呃左我舊雞??

定食有飯同麵豉湯,我真係好鐘意食飯
,次次都好想添飯!

撥開大量泡菜,下面有好多件雞!

埋單64蚊,大件夾抵食!

2019-12-07
Type of Meal