2021-01-21 1605 views
去得灣仔區當然唔會淨係食一間餐廳就收手,我就去咗大名鼎鼎嘅bakehouse 試吓佢哋嘅嘢食啦!一去到嗰條街發現大排長龍真係好耐都冇見過咁誇張,最後我排咗大概20分鐘先可以去買嘢食,好遺憾我最想食嘅葡撻佢賣晒,而下一轉都要等一段時間,所以今次就買咗佢其他嘅麵包酥皮甜點試吓啦!我今次買咗佢哋嘅士多啤梨雲呢拿丹麥酥,朱古力酥,同各式各樣唔同口味嘅冬甩。除翻開一個都要大概30至$40其實都唔平㗎, 不過係前五星級餅房總廚既配方就好想試吓。買完外賣之後,就急不及待試吓佢嘅抹茶冬甩,冬甩糖霜有玉桂味,抹茶cream 食落口唔會太甜,仲有一股回甘嘅味道,麵包口感好鬆軟,我覺得都唔錯。士多啤梨雲呢拿丹麥酥超級香甜,士多啤梨冇酸味,而且丹麥酥入口好鬆脆,配上一杯熱茶或者咖啡真係相得益彰。我自己都拎咗一個榛子朱古力冬甩留返今朝當早餐食用,之前我淨係用咗微波爐叮大概10秒鐘,估唔到食落口嘅口感都唔錯,麵包依然保持鬆軟唔會太硬,入口好重嘅榛子同埋朱古力味,但係又唔會太滯,我覺得買返屋企自己hightea都唔錯㗎,希望下次再去嗰陣可以買到佢哋遠近馳名嘅葡撻試下啦!🇭🇰Bake House 香港灣仔大王東街14

🇭🇰Bake House
香港灣仔大王東街14號地舖🇭🇰