Restaurant: Wall Is Eat
Terms & Details:
2019-01-02 6338 views
今晚約左靚靚表姐慶生,她指定來這裡食生日飯,好彩我有訂位,見今晚都座無虛席!餐廳佈置好顯心思,有好多動物擺設,又有綠色同木擺設, 營造食客置身於叢林般但餐廳面積比想像中細,我地三個人被安排坐細圓枱覺得比較迫但勝在餐牌名夠玩味,看得出有誠意而壽星會送上-頂靚靚閃燈生日皇冠,令到-班女仔愛不惜手,瘋狂拍照留念(當然我也是其中-份子,嘻嘻)餐廳設有最低消費每人$100及有加一服務費。發現主菜肉類只有羊,豬,魚同雞,欠牛!我地叫左:羽衣甘藍牛油果沙律配黑醋汁$98 - 賣相吸引牛油果擺放成朵花般,份量比想像中大份。沙律菜新鮮清新,黑醋汁開胃白酒忌廉煮青口$98 - 青口size正常, 肉略為飽滿,煮得不會過火。但略欠酒香味!慢落豬$268 - 即是黑毛豬串燒,賣相吸引份量有三大串,配香甜蕃薯薯條。豬肉串燒得好香,肉厚有咬口,不會過咸,惹味菠菜大蝦意粉 $148- 有2隻烤過的大蝦,size的確大隻。蝦肉爽口彈牙意粉略軟身,但勝在意粉汁好味!帽事嘅,傻朱$82 - -杯好玩味的飲品,真身係薄荷朱古力。上枱時有1杯薄荷泡泡,1杯朱古力,配幾粒棉花糖做點綴首先用飲管在薄荷泡泡裡開一個小洞,然後將朱古

但餐廳面積比想像中細,我地三個人被安排坐細圓枱覺得比較迫

但勝在餐牌名夠玩味,看得出有誠意

餐廳設有最低消費每人$100及有加一服務費。
發現主菜肉類只有羊,豬,魚同雞,欠牛!
我地叫左:
羽衣甘藍牛油果沙律配黑醋汁$98 - 賣相吸引

慢落豬$268 - 即是黑毛豬串燒,賣相吸引

意粉略軟身,但勝在意粉汁好味!
首先用飲管在薄荷泡泡裡開一個小洞,然後將朱古力倒入小洞,朱古力慢慢浸底,將杯頂泡泡推高,不用擔心會流出來,因為泡泡好濃厚,好玩又得意
又係可以呃like的一款飲品!
隊返杯黑啤(偽)$78 - 成杯好似啤酒,面頭有泡泡,其實係-杯扮啤酒的蜜桃紅茶
不太甜不錯。
鮮榨蘋果菠蘿石榴羽衣甘藍汁$58 - 賣相成杯綠色,初時以為好難入口,但飲落清新香甜,易入口
健康之選!
主角甜品終於出場
並可以要求寫字。
西西里的檸檬向日葵$118 - 它-出現已經
嘩了一聲,成隻碟畫上了-朵超美的花,中間放了雪糕變成了花雷,好像藝術品般,超吸睛
當然要比手機食先啦
雪糕是雲尼拿加上檸檬糖碎,食落好清新!
陪你去看流星雨$118 - 這款甜品人氣No.1 。它-出現又係
嘩一聲,好靚呀!營造了—粒流星劃過,流星係鋪滿朱古力粉的朱古力雪糕加上花花金箔,流星尾還有星星糖做陪襯,呃like之選!味道方面朱古力味香濃不太甜

壽星表姐話會帶朋友再幫襯呢!
白酒忌廉煮青口

帽事嘅,傻朱