2017-08-09 5077 views
Book左同朋友一齊去食buffet,但係我對佢地環境十分不滿,令到我成餐飯食得好唔舒服首先,我地安排去近羊架既位置,一方面油煙味太大,而重要係好似無冷氣咁,如同坐係街上面,忍受三十幾度既高溫!雖然已經有一把風扇,但溫度完全無改變過。我同朋友汗流浹背咁食海鮮,但呢個溫度完全影響我地食野既心情,隔離枱同樣苦不堪言,埋怨太熱,雖然啲侍應已經比左杯冰水我地,但依然都係解決吾到現存既問題。對於呢個問題我好失望,去過咁多間酒店食buffet都無呢個問題,比左相應價錢黎食buffet,餐廳都應該比翻一個良好環境我去buffet,以及良好食物質素,而我對後者甚感滿意。特別係長腳蟹多肉仲有多汁美味既羊架,脂肪同肉既比例岩岩好,而且無膻味,大讚,另外Movenpick雪糕 一定吾可以錯過Creme Brûlée 同blueberry cheesecake 味,好味到爆,yogurt都吾錯但偏甜。最後希望呢間餐廳可以改善冷氣既問題,如果下次再黎都係咁,我一定吾會選擇吾再黎,因為環境同室內溫度影響我對一間餐廳整個觀感既重要因素,試問連基本條件都無,我又點會去再食呢?!
2017-08-09
  • 甜品