2018-10-14 624 views
之前朋友大力推介呢間DIY鐵板燒同大阪燒餐廳,佢話又好食又好玩,服務又體貼. 今次我的幾個朋友聚會,咁就試吓呢間係唔係真係咁正先!訂咗枱,所以唔使等!環境幾寛敞,感覺都幾舒服. 👍🏻不過我朋友個位係風口位,啲冷氣吹住好凍! 喺佢想出聲之前,個經理原來已經察覺到仲主動出聲話會較細啲個冷氣,值得一讚!佢哋新出咗個好抵食嘅優惠,6折價錢就可以食到2人份量嘅海鮮盛合,而家只係$298,又有鮑魚,又有北海道帆立貝大大隻,大海虎蝦等等,梗係叫咗啦!樣樣都好新鮮,啲待應又好有耐性咁每樣嘢教我哋點煮,仲喺適當時候出手協助我哋煮添,嘢食好好味! 😋 (重點係我自己親手煮都咁好味,啲Friend又大讚我,真係有啲飄飄然添! 😝) DIY都幾過癮,可以一嘗大廚嘅感覺!仲可以半價追加大阪燒同梳乎厘班戟,慳抵食!叫咗個”花見幸福御好燒”,我個朋友煮,無難度,好容易就煮得好靚同好味道!😋😋😋仲叫咗啲小食,推介花見清酒雞翼(好入味)、味淋魚乾(用黎送啤酒🍻一流)、Wasabi雞翼! 我哋唔小心跌咗一隻雞翼落地下,職員見到,佢居然話補番俾我哋,最後仲補夠兩隻雞翼添!😍最後仲玩埋梳乎厘Pancake添,第一次自己做梳

訂咗枱,所以唔使等!環境幾寛敞,感覺都幾舒服. 👍🏻

二人海鮮盛合

鮑魚

御好燒
花見幸福御好燒

花見清酒雞翼
味淋魚乾
Wasabi雞翼

最後仲玩埋梳乎厘Pancake添,第一次自己做梳乎厘都成功!勁滿足!
梳乎厘班戟

食後感: 我朋友果然無介紹錯,呢間餐廳真係幾好,概念、食物質素同Service都GOOD,我哋過咗好愉快嘅一晚,我都會推薦俾其他人!
2018-10-14
二人海鮮盛合