2019-07-18 633 views
第一次嚟呢間位於油塘嘅成都小巷, 我係因為食完,灣仔嘅成都小巷之後,一直念念不忘果一仲種味道,於是在open rice 發現 到原來佢有另一間分店就係喺油塘,因我家住官塘,所以, 我就慕名而呢一間油塘嘅分店成都小巷..一入到去店鋪,地板有水漬,仲有一陣臭味, 但係因為我係想食呢碗米線,所以, 我就試下係咩 味道問兩句 店員,佢畀我嘅感覺係完全唔想答客人,好冷漠!同我起之前灣仔食嗰間完全係兩回事( 請看回我上一篇的 文章)醉翁之意不在酒,在乎山水之間也。。。 叫了上次喺灣仔一模一樣嘅餸,結果 完全唔掂!中唒伏我叫咗一個 麻醬酸辣米線 入面有花生醬 肉碎 酸菜 芽菜 芫茜等等. 因為我上次食唔到秘製腩肉, 於是我今次 就係呢一間小店 是秘製腩肉。結果,出乎意外之難食 ,秘製腩肉 ,果然係秘製, 只係食到有豬嘅騷味, 完全 ,冇好食嘅感覺, 所以千祈唔好叫!再講那個湯底, 完全係 冇花生醬,嘅感覺 只係得一般酸嘅感覺, 而且個肉碎, 仲少到只係得幾粒 ,唔搵佢都唔發覺勁失敗最慘係個靈魂 米線, 竟然 未熟得透, 仲有少少咬唔開嘅感覺!一句到尾冇下一次!如果我再食呢個米線, 我只會 寧願浪費十

問兩句 店員,佢畀我嘅感覺係完全唔想答客人,好冷漠!
中唒伏

秘製腩肉, 於是我今次 就係呢一間小店 是秘製腩肉。

勁失敗

一句到尾冇下一次!

如果我再食呢個米線, 我只會 寧願浪費十幾元 都要去灣仔食,因為, 味道真係爭好遠!
而且環境衞生, 食物嘅質素, 服務員待人嘅態度都畀油塘店好好多! 你去過你就會明啦