2018-04-23 170 views
本來去深水埗諗住食文記車仔麵,點知見到勁多人排隊,於是就去咗十八座狗仔粉。一路都見過呢間野嘅分店,但就每次都係經過冇入去。見到佢鋪入面貼左好多同明星嘅合照,睇嚟都係出名嘅食店,就同朋友入去試吓啦上網睇話狗仔粉呢個名嘅來源,原來係因為佢搓出嚟之後個形狀似狗嘅尾巴我哋一人嗌咗一碗狗仔粉,另外嗌咗啲蘿蔔、豬腸、豬皮大家都落咗啲辣菜脯落狗仔粉,佢啲辣菜脯超辣,就算我咁食得辣都係落咗兩三匙就唔敢再落!啲豬油渣超好食,佢係啲湯度浸腍晒,但依然好香口,同埋食落好有口感,陣油香同脂肪融化晒係個口度🤤 狗仔粉嘅質感好特別,好有咬口得來又唔會話係煙韌,又唔會比啲湯浸淋晒,好正👍🏿蘿蔔豬皮正正常常,豬腸幾好食,有肥膏係入面,又唔會咬唔爛,純粹係覺得個醬唔係自己鍾意嘅,但係都成碟清哂,食食吓就覺得好好食!覺得個狗仔粉嘅好味程度係要自己都去食😋 要推薦比多啲朋友嚟試吓!

我哋一人嗌咗一碗狗仔粉,另外嗌咗啲蘿蔔、豬腸、豬皮

狗仔粉

2018-04-21
$45 (Tea)
狗仔粉