2018-08-28 972 views
最近同男朋友到中環上環一日遊 本身想去上環街市食瑞記 點知佢星期日冇開 所以我地退而求其次 去試未食過嘅華樂餐廳 我地揾左陣就揾到間餐廳 佢係間好平民嘅餐廳 好細間 但幾有以前香港嘅feel 雖然本身我對佢嘅first impression 唔太好 但點知野食令我喜出望外我叫左兩餸米 要左 豬潤同仿鮑片 叫左杯凍奶茶少甜碗米一上到黎熱辣辣 好足料 本身以為平平無奇 點知佢好好味! 首先講下佢個湯底 因為我叫左豬潤 佢湯裏有薑 為個米粉加添了味道 加上佢啲豬潤好新鮮 每一舊都好大塊同唔孩 好彈牙 而且佢都幾厚身 好有口感 鮑片勝在量多 正正常常 雖然要$46 有啲貴 但係好味嘅 奶茶好香奶味 唔會得個甜字 誠意推薦👍🏻👍🏻👍🏻

我叫左兩餸米 要左 豬潤同仿鮑片 叫左杯凍奶茶少甜

奶茶好香奶味 唔會得個甜字 誠意推薦👍🏻👍🏻👍🏻