2018-02-04 603 views
行到北角既隱蔽小巷,入到最尾尾就見到呢間小店。店有分戶內同戶外!今日比較凍所以附近既酒吧都無傳來二手煙味!而好彩既係我地坐入面。呢間小店都有好多人單獨黎食。黎到呢d 地方點可以唔點羊肉呢!今日好好彩,當我地仲未埋單,已經話無晒扁麵喇!碗麵一上場就見到有好多芫荽,浸晒落碗湯度之後係覺得好好味㗎朋友叫咗撈麵,但係可能因為佢係用拉麵嘅關係,所以感覺上冇咁吸引。叫咗一個串燒拼盤。另外叫左鹽燒雞腎!😋拼盤有翠肉瓜、墨魚丸、芝士腸、羊肉串同雞肉串。由於係孜然口味,個人覺得似七味粉!都係鹽燒好味好多汁燒菜遠,啲菜冇話燒到燶晒仲有汁!而且啲醬都好好味👍🏼最後呢個響餐牌上係甜品「蜜燒菠蘿」要等30分鐘先有得食,初頭仲驚佢漏咗單添!你都見到上面有一層汁,原來就係嗰啲蜜糖啦!冇平時嘅燒菠蘿咁乾身,仲好Juicy 添!
行到北角既隱蔽小巷,入到最尾尾就見到呢間小店。
呢間小店都有好多人單獨黎食。

青藏羊扁麵

蒜香撈面

都係鹽燒好味好多

雞腎串
孜然串燒拼盤

汁燒菜遠,啲菜冇話燒到燶晒仲有汁!而且啲醬都好好味👍🏼
汁燒菜遠

蜜燒菠蘿