2023-02-19 1644 views
餐廳就在家附近,其實都食過幾次了,見呢幾日比較濕凍就心思思想去打邊爐,食啲辣野。收工去完旺中整甲,去到餐廳岩岩好9點半,埋單有68折! 另外收每位$25醬料費水果費,水果有兩款:柑桔&蜜瓜,蜜瓜食落好甜! 仲有酥炸黃豆免費提供。重點係一定要用佢地既油碟,可以減低辣度同熱度之餘,亦令食物更加香口!餐廳裝潢行古色古香,而且在馬路上當眼處,離遠就可以了見到,餐廳兩層高,很闊落!成都原味紅油麻辣湯加$48 純天然椰子湯其實兩個人食叫一個湯底就足夠了,除非其中一個食唔到辣,我地無乜用過個椰子湯,只要食到最後飲咗碗湯,由於本身無肉煮過個湯,個湯真係兩個字清甜。而我地非常鐘意呢個紅油湯底,牛油味非常濃,辣味十足,食得好爽。日本A4和牛牛頸脊肉質嫩滑,而且佈滿油花,顏色好粉嫩,牛味都幾濃,好好食。手切極品prime牛小排半份既數量都唔少,但切得正正方方,好靚,顏色相對比較深紅,牛味亦較濃,肉質彈牙,必食!蛋餃唔係火鍋店有蛋餃供應,我一見到有就會叫一份,呢到蛋餃加得比較多馬蹄,食落較爽口,比較有口感。冰豆腐點可能唔叫一份呢!索曬湯汁,非常美味!青檸沙冰好大杯! 非常貼心!而且唔會太酸,呢杯大到我由頭飲落

成都原味紅油麻辣湯
加$48 純天然椰子湯

日本A4和牛牛頸脊
肉質嫩滑,而且佈滿油花,顏色好粉嫩,牛味都幾濃,好好食。

手切極品prime牛小排

蛋餃

冰豆腐
點可能唔叫一份呢!索曬湯汁,非常美味!

青檸沙冰
好大杯! 非常貼心!而且唔會太酸,呢杯大到我由頭飲落尾都唔洗叫多一杯,而且d沙冰唔會融得好快,食到尾都仲飲到沙冰!

紅糖糍粑
呢個要趁熱食,唔係既話,凍咗就無咁煙韌,亦無咁香脆,沐上紅糖漿食及黃豆粉,樸實無華,係一份簡單既美味。
2023-02-15