2013-09-01 1881 views
朋友想食Light野, 諗起最近新開既日本Style酒吧Sowelu.餐廳唔難揾, 到達後獲安排坐一張角落6人枱, 自成一角.仲有朋友未到, 所以諗住叫啲小食食住等, 叫了炸雞翼及Cheese Platter, 等了很久.... 30分鐘後朋友到達後枱面也未有任何食物. 催了幾次後, 侍應終於給我們小食 (不是應該一早就有的嗎?)總共等了45分鐘後, 炸雞翼終於到了! 炸得十分香口, 黑椒汁十分惹味 (由於太肚餓, 所以冇影相就ko了) Four Cheese Pizza亦十分不錯, 餅底很鬆軟, 不過不似之前的食評有那麼多芝士, 如果再多一點芝士, 應該能更香, 更好吃意粉揀了一個未見過的 (忘記了名字, 是在意粉類中最底的那個), 外貌有點像泰式金邊粉 xD實際是Napolean, 意粉煮得Al Dente, 彈牙有嚼勁, 不過汁有點太酸再三催促後發現一開始叫的Cheese Platter侍應忘記了落單Mozarella及Camembert都不算好, Parmasen總算合格. 不過最不滿意的是Cheese Platter居然没有Cracker?! 是我太孤漏寡聞嗎?當晚仲試了Fr
餐廳唔難揾, 到達後獲安排坐一張角落6人枱, 自成一角.

Four Cheese Pizza
Cheese Platter
Frozen Kirin Beer
當晚仲試了Frozen麒麟啤, 有一層綿密的泡在上面, 一來可以保持啤酒温度, 二來可以防止啤酒跟空氣接觸而氧化, 影響了啤酒的味道.

平心而論, 餐廳食物質素並不差, 侍應服務態度亦不錯, 不過1客小食要等45分鐘實在太過份, 希望餐廳能正視上菜速度問題, 因為當晚只有不夠10名客人... 被上菜速度影響了客人對餐廳的整體觀感實在可惜
Other Info. : 另外, 不知當晚冷氣是否壞了, 叫了侍應把冷氣開大一些, 仍熱得要命
2013-08-22
Frozen Kirin Beer