2020-10-04 2748 views
中秋節同屋企人做節揀左呢間裝修東瀛feel嘅小店,呢度只有唔夠10個人嘅座位,職員非常好客,服務亦好好, 佢哋會逐一介紹每碟菜式,亦會同客人傾下計搞下氣氛,令到現場氣氛好熱鬧好開心。佢地介紹咗兩款sake 俾我哋,紅桔梗有好香嘅果味甜甜地好易入口,另外一隻花邑飲落口帶花香味都幾特別,比起我之前飲過嗰啲有強烈酒精味嘅真係差好遠。佢地用嘅食材都幾特別,出面比較少見,例如白子,即魚類睪丸,佢哋用嘅係鱈魚,食落去口感滑潺潺、入口即溶、又有啲似蟹膏,原來佢好補身兼養顏㗎⋯⋯呢度仲有雞pat pat食,細細件燒到皮脆入面有d脂肪好香口,佢仲有證書,令客人可安心食用啦!另一個我鍾意食嘅菜式就係炸白蝦,佢嘅蝦味好濃同埋炸粉好薄,完全冇油膩嘅感覺,再配埋沙律菜平衡返真係超級正!總括而言,菜式嘅烹調、配搭、用料都相當唔錯,睇得出好有誠意同用心製作,我地過左一個好開心嘅晚上好滿足呀!

• 唐揚白蝦
  • 白鱔