2017-05-05 671 views
晒完太陽想要個輕食。記得上次行灣仔揾野食既時候見過呢間,於是今日過黎。七點幾到,俾左張四人枱我地(雖然我地得兩個人)但因為我地食壽喜燒,所以就可以坐得鬆動d。見其他客都食拉面。但今日想食壽喜燒,所以拉面就等下次啦。湯底唔係平常甜甜地既,而係雞湯或者辣豚肉湯。分量唔算細有兩隻雞蛋、一個烏冬、兩隻大蝦、兩隻帶子、兩隻生蠔、一籃野菜、一碟肥牛,我再加左豆付!開爐既時候,伙記好細心幫手睇火,全程都不停幫我地加茶。唔知點食兩隻蛋,佢好細心話俾我地知食既次序。由於餐廳有燒烤,食緊大蝦果陣先問佢地如果我地隻蝦想烤唔知得唔得!伙記話係可以安排既。咁下次就要試下喇,因為隻蝦有膏又大隻,打邊爐好似浪費左d 囉。雞湯食壽喜燒令平時唔太食豉油既我係咁用蔥去加調味。唯一感覺差小小既地方。

見其他客都食拉面。但今日想食壽喜燒,所以拉面就等下次啦。

湯底唔係平常甜甜地既,而係雞湯或者辣豚肉湯。

2017-05-03