2015-07-30 14361 views
好彩同事識人,唔使等幾個月~~ 所以公司annual dinner的選擇左黎呢一間食buffet~~ 一早做定功課~~ 知道有好多野食~~ 可惜胃口有限, 沒辦法樣樣都試~~ 跟據呢度的食評簡左d好評多的食物食 生蠔十分新鮮,但無咩海水味,應該係開的時候被水沖走了~~ 面包蟹,勁多膏,正~~ 帶子好大粒同新鮮~~ 長腳蟹,我平時唔食的,但呢度的好有蟹味,推介~~ 另外蝦都一定要食,十分彈牙呢,又唔使剝殼~~ 其他的青口,翡翠螺 都係正常~~ 熱食都有好多好味,不得不提叉燒,肉質好軟,加上表面甜甜的蜜糖,就算瘦都唔會難咬,一定要食~~ 和牛有筋。。。鵝肝好"健康"~~唔肥膩 白灼蝦食得出新鮮,點辣soya sauce都幾正~~ 羊架無羊味之餘好乾~~ 日式果款芝士餅好好食~甜品可說是人生不可缺的~點都會留d位置比佢地有好多都係安全的,如奶凍,芒果布甸,cookies, apple crumble~~ 呢次去食有3款榴槤甜品,有雪糕,泡芙同creme brulee~對於熱愛榴槤的我,講真覺得3款都唔得~~ 榴槤味唔重之餘,雪糕係自家製,有冰粒~~

知道有好多野食~~ 可惜胃口有限, 沒辦法樣樣都試~~

跟據呢度的食評簡左d好評多的食物食

生蠔十分新鮮,但無咩海水味,應該係開的時候被水沖走了~~

面包蟹,勁多膏,正~~

帶子好大粒同新鮮~~

長腳蟹,我平時唔食的,但呢度的好有蟹味,推介~~

和牛有筋。。。鵝肝好"健康"~~唔肥膩

白灼蝦食得出新鮮,點辣soya sauce都幾正~~

羊架無羊味之餘好乾~~

日式果款芝士餅好好食~

甜品可說是人生不可缺的~點都會留d位置比佢地

榴槤味唔重之餘,雪糕係自家製,有冰粒~~

前菜

前菜我覺得青木瓜 沙拉幾好食,酸酸甜甜~~
小蕃薯就好似放左好耐咁~~
魚籽飯幾好食,夠新鮮~~
芒果蟹餅係煎的,但比個sauce浸淋左。。。唔好食
至於下方的牛肉已經唔記得係咩,味道唔特出,記唔到~~

和牛,鵝肝

熟食

海鮮

生蠔

另外仲有生果,朱古力噴泉,及好多甜品同熱食係食唔到~~ 所以要分幾次黎先得啦~~

食得自助餐都知無可能樣樣都好食,不過呢一間淨係食海鮮都值回票價~~

有一點要注意係間餐廳轉得都幾明顯,有幾位同事唔舒服,易暈的人要小心,畢竟都7xx一位~~~
海鮮
生蠔