Morton's of Chicago

😀😀😀Birthday Dinner 😀😀@ Morton's of Chicago (Sheraton Hotel)💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗生日正日來到喜來登酒店晚飯。餐廳整個覺得很美式。有不少外國人在晚膳。餐廳主打食牛扒。仲有點餐後就有一大個洋蔥麵包。熱辣辣好好食。* 是日點餐 *🌼頭盤: Morton's Prime Ocean Platters 莫爾頓海鮮拼盤 $530(for 2ppls) 。 焗煙肉帶子,珍寶蟹餅,蒜香牛油焗蠔,焗亞歷山大珍寶蝦。$530(這個我俾🌟🌟🌟🌟🌟5星。因為4款熱食頭盤都好正。好香好好食。帶子超大粒,蟹餅真係有好多蟹肉,蝦真係珍寶大隻。正💓).🌼冷盤:Burrata ,Mango, Heirloom Tomato Saland 原種蕃茄芒果沙律配意大利軟芝士及火腿 $268(嘩。有3款蕃茄,紅,黃,綠。我都係第一次食綠色蕃茄,原來口感同紅色蕃茄好唔同。爽口好多。芒果超甜。超大個意大利軟芝士。哈哈。但都唔及係歐洲好食。).🌼主菜 :Porterhouse Steak 24oz 上等腰肉牛扒 $818(這個有點失望。因為我哋最期待就係食牛扒。雖然係
😀😀😀Birthday Dinner 😀😀
💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗

* 是日點餐 *

超大個意大利軟芝士。哈哈。但都唔及係歐洲好食。)

(這個有點失望。因為我哋最期待就係食牛扒。雖然係好大份量。但無咩牛肉味,又煮得 over5成熟。。其實不是太好味。失望)

🌼小食: Sauteed Button Mushrooms 炒原粒蘑菇 $120
(這個我很喜歡。真係超多多蘑菇。粒粒充滿水份,如果再炒香多少少就更好。。食完好飽肚。好食💓)

🌼因為小妹生日。所以餐廳送了 Lemon Souffle $100

為小妹生日晚飯畫上靚靚句號。💓💓
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
這間餐廳主打牛扒。但反而令我失望。
驚喜係頭盤好好食。仲有環境都屬浪漫有情調,只係客人太好,都會有點吵。

是日埋單 $1910

2069 views