2016-03-20 632 views
今日約左朋友黎到哩間充滿日本風既特色拉麵店開餐,可能十二點未到食飯時間,一入去只有幾位人客,但十二點半過後就開始滿座喇好鐘意打橫坐既高櫈位,部分仲有掛勾位方便人客掛衫掛袋,而且店主仲好貼心, 設有手機充電線比人客叉電添😍😍iPhone Android一應俱全!黑蒜油拉麵… 拉麵揀左幼麵,豬骨湯底濃郁,黑蒜油味道超香!揀左豬腩肉,切得薄薄透光,真係有入口即溶既感覺辛辣蕃茄芝士拉麵…湯底好黏稠, 蕃茄味完全可以包住拉麵咁啜入口🍜 當日拉麵只得幼麵,掛湯能力極佳(湯底夠傑嘛…) 餐牌寫有一隻辣椒仔,唔食得辣既我都接受到,同埋辣味唔均勻時濃時淡… 叫左豬肩肉,肉味比豬腩肉濃,肉質尚算淋嫩,面頭仲散有芝士,試過係拉唔到絲既!望落好似好多,不過芝士味就食唔出喇😭 追加既溏心蛋,蛋黃超流心!而且仲整得入味,好好食灸燒芝士豚肉…芝芝芝芝士啊哩個豚肉燒得好香,肉味都幾突出,而且豚肉有兩片,雖然話係一人分量,但食完咁大碗拉麵,哩個可以同多個人share,咁就唔會太溜太飽喇!同沙律菜卷起一齊食,唔油膩之餘仲好好味!餃子…哩個餃子應該係即叫即煎,因為都等左好耐先黎到… 不過又唔錯喎,餃子皮可能加入左醬油,所以
黑蒜油拉麵
豬腩肉
辛味蕃茄芝士拉麵
追加既溏心蛋,蛋黃超流心!而且仲整得入味,好好食
溏心蛋
灸燒芝士豚肉…芝芝芝芝士啊
灸燒芝士豬肉
同沙律菜卷起一齊食,唔油膩之餘仲好好味!
灸燒芝士豬肉
餃子…哩個餃子應該係即叫即煎,因為都等左好耐先黎到… 不過又唔錯喎,餃子皮可能加入左醬油,所以有啡啡地既顏色,咬落底部微脆餃子皮有口感,入面既菜餡保持到爽脆質感,肉餡肥肉就有d多,所以食落比較淋同鬆,點埋個餃子醋汁就冇咁膩,整體都唔錯嫁喇。
餃子
2016-03-16