2019-06-24 57 views
今日到深水埗買電話卡,見到呢間係facebook成日見既台灣手工米苔目小店,咁就諗都冇諗就入左去啦。一入到去就會見到好多張食物相,圖文並茂,好清楚。泥到呢度,梗係食佢最出名既米苔目啦。米苔目個餐係方魚湯底,40hkd可以揀兩個餸,如果鍾意仲可以轉冬陰公,酸辣,同麻辣。除左米苔目之外,仲有好多唔同既麵食,就係揀都揀左好耐。我個friend就叫左個鴨肉鴨血米粉。除此之外,我地都叫埋台南豬手,q彈豆腐同涼拌皮蛋,仲有兩杯台式仙草冰。首先泥既係兩碗麵。講左個米苔目先啦,米苔目好似狗仔粉咁,不過佢每條既長度就唔同既。「不」出泥每條肥嘟嘟,食落出奇地彈牙,仲要吸哂啲湯咁好入味。果然夠特別!而鴨血鴨肉米粉亦都好唔錯,首先鴨血好有咬口,而鴨肉又好新鮮,半肥瘦,湯入哂香濃既湯,好好味,好足料。好啦!我第二期待既就係佢既小食啦!首先唔講唔得既就係佢既q彈豆腐,睇落似普通豆卜既豆腐真係估唔到會咁嚼勁,我真係咁大個女都未食過啲差唔多質地既野,極力推薦!!至於皮蛋,唔似普通涼拌皮蛋,佢除左唔會太辣之外,佢仲係流心嫁!另外真係好好食既仲有台南豬手,豬手炆得好林!好入果,中間仲有白果,有抗氧化作用。最重要係,食完之

極力推薦!!至於皮蛋,唔似普通涼拌皮蛋,佢除左唔會太辣之外,佢仲係流心嫁!另外真係好好食既仲有台南豬手,豬手炆得好林!好入果,中間仲有白果,有抗氧化作用。最重要係,食完之後個口超級漿,好多好多骨膠原,爆養顔。

Q彈豆腐

最後台式仙草冰都好清熱,而且水果味十分濃,如果叫食住麻辣湯麵就岩哂😻

Q彈豆腐