2009-08-08 75 views
昨晚跟好朋友兩個女仔去呢間餐廳食在門口已見到不少雜誌訪問呢間餐廳的剪報之前上openrice亦已看過有咩推介菜色女職員出來門外招呼和介紹我們入內用餐, 我倆就決定試下呢七點鐘我倆是第一檯客人呢, 坐正門口一入的二人位我們點了1) 俄羅斯沙律2) 牛仔肉pancake+伴乳酪醬3) 麵包兩個4) 三文魚扒配三文魚子+香檳汁5) 一件honey cake- 沙律幾開胃, 有薯仔和豆類混合一起, 不錯- pancake ok, 牛仔肉已經卷入pancake內, 送上時是pancake roll, 將乳酪醬搽混pancake面, 少少酸酸地都幾好..- 麵包, 我倆都是薯蓉, 普普通通, 如果抽到菇菇涵會開心點- 三文魚扒: 香!! 汁很美味,不油不膩, 魚扒剪得香軟, 惟少少扒面不夠脆~!!- honey cake: 全晚我倆覺得最冇叫錯的, 我呢個糖果甜痴, 成過咁多次甜品buffet或dining甜品, 都未試過呢類honey cake, 真係幾特別~cake是千層類的, 是類似海綿蛋糕+honey butter cream一層層的, 蛋糕少少濕口,但不會太漏, 兩個女仔share一件夠
昨晚跟好朋友兩個女仔去呢間餐廳食
在門口已見到不少雜誌訪問呢間餐廳的剪報
之前上openrice亦已看過有咩推介菜色

女職員出來門外招呼和介紹我們入內用餐, 我倆就決定試下呢

七點鐘我倆是第一檯客人呢, 坐正門口一入的二人位
我們點了
1) 俄羅斯沙律
2) 牛仔肉pancake+伴乳酪醬
3) 麵包兩個
4) 三文魚扒配三文魚子+香檳汁
5) 一件honey cake

- 沙律幾開胃, 有薯仔和豆類混合一起, 不錯
- honey cake: 全晚我倆覺得最冇叫錯的, 我呢個糖果甜痴, 成過咁多次甜品buffet或dining甜品, 都未試過呢類honey cake, 真係幾特別~cake是千層類的, 是類似海綿蛋糕+honey butter cream一層層的, 蛋糕少少濕口,但不會太漏, 兩個女仔share一件夠了, 一個人食怕會飽一點

drink: 沒有free water的, 開一支sparkling water都要$30, 特式Russian cocktail waitress介紹下感覺會較列(不太甜和fruity的), 所以最後每人叫了一杯grapefruit juice, $24一杯

最攪笑是第二檯客撞到朋友, 她們五個女仔坐另一邊, 我兩個女仔坐門口那邊, 傾計傾得勁開心~!!! haha

有機會想再同男朋友來試這裡的牛&羊main course!
2009-08-07