2019-04-07 417 views
沒想到竟然在這裡會食到高水準的日本餐。今天同朋友第一次到這裡食lunch !我們都排了一陣先有位。等位其間,見到有人點滑旦牛肉飯,吉列豬排咖哩飯,漢堡扒飯,魚飯。樣樣都好像好好食咁。最後都選擇了好多人推薦的漢堡排飯同咖哩豬排飯。先試了肉醬同漢堡排。講真,可能過高期望,因此,沒有想像中咁好。但都好食。可是,個肉醬汁,略微咸左少少。但個漢堡排真的好軟,好好味道!讚👍🏻!而配送的香腸便一般。之後到咖哩豬排飯啦!見到廚師切件豬排時,發出脆脆的外皮聲音。因此,我便抱更高期望。食了第一口,覺得個咖哩香甜,而且有好多疏菜於咖哩汁當中,睇到好用心的態度去製作。咖哩可口,之後再一口咬塊厚豬排。外皮的確酥脆,但,當真正咬到豬肉時,便發現豬肉有點兒過熟,肉汁沒咩,肉味其實沒咩味,好像沒咩醃過咁。只是得外皮脆口感覺而已。說真的,我有點兒失望,但勝在咖哩汁出色,所以我都有將所有食物食晒!雖然今次經驗不是十分之滿足,可是,我仍會再來幫親!我想下次試佢地的pizza , 仲有其他魚飯。睇下會不會有驚喜喔!至於服務態度,老闆都好nice! 感覺親切!在這裡經營一間小店,很不容易。因此,都支持小店。😋