2021-09-14 804 views
今次夜晚黑食呢一間泰國米芝蓮餐廳,主要提供一啲新派泰國菜😃第一樣炭燒豬頸肉豬頸肉有好香嘅炭燒味,咬落去肉質會比較軟,另外再配上泰國嘅蝦片仲有涼拌芽菜,我自己幾鍾意。第二樣係泰式拼盤炸肉捲裏面有啲蔬菜,好香口,炸肉丸唔會太乾,再配一啲泰式生菜肉碎包泰式甜酸汁,味道好開胃。第三樣係泰式蝦刺身除了蝦刺身外仲有一啲生涼瓜伴碟,加埋辣椒一齊食味道夠曬刺激。第四樣係泰式炒芥蘭芥蘭煮出嚟口感比較爽脆,因為佢上面落咗啲炸蒜頭,所以味道都唔會苦澀。第五樣係香葉炸雞炸雞再配上甜醬的味道剛剛好,簡單得嚟又易入口。再配個泰式炒金邊粉好味我哋食飯嘅時間爆曬場,想食嘅朋友就要早少少去啦!NARA THAI CUISINE尖沙咀海港城人均消費$200好食指數🏅🏅🏅🏅#我要做廚神#佐治gcfamily #煮食kol #煮食youtuber#香港​ #必吃​ #美食​ #我要做廚神 #香港美食地圖 #香港美食指南 #香港美食 #美食分享 #美食 #美食日記 #美食推薦 #美食摄影 #foodstagram #foodie #foodblogger #hkfoodie
今次夜晚黑食呢一間泰國米芝蓮餐廳,主要提供一啲新派泰國菜😃

第一樣炭燒豬頸肉

第二樣係泰式拼盤

第三樣係泰式蝦刺身

第四樣係泰式炒芥蘭
芥蘭煮出嚟口感比較爽脆,因為佢上面落咗啲炸蒜頭,
所以味道都唔會苦澀。

第五樣係香葉炸雞
炸雞再配上甜醬的味道剛剛好,簡單得嚟又易入口。

再配個泰式炒金邊粉好味

我哋食飯嘅時間爆曬場,想食嘅朋友就要早少少去啦!

NARA THAI CUISINE
尖沙咀海港城